Inauguración do Congreso
III CONGRESO de agroecoloxía e agricultura ecolóxica en Galiza
Incorporando a soberanía alimentaria á agroecoloxía
Incorporando a soberanía alimentaria á agroecoloxía. Quenda de preguntas
O sector do equino na provincia de Lugo
Sesión 1
Proxecto silvopastoral con cabalo de pura raza galega
Produción de carne de poldro nun sistema de monte en Galicia
Quenda de preguntas
SAT Abella Lupa: Abellas traballando pola biodiversidade e o patrimonio rural.
Sesión 2
O aproveitamento integral do monte: unha perspectiva de xénero e multifuncional. O caso de Santa María de Arcos (Chantada).
As UXFOR; ferramentas para a vertebración territorial e social dos montes galegos.
Entre Hortas: As hortas de Belvís: recuperar usos, rendibilizar espazos.
Sesión 4
O papel da horticultura urbana sustentable ante o declive do petróleo. A experiencia de Culleredo .
Horticultura urbana en Galicia, orixes, valores e situación actual.
Fomentando a agricultura urbana ecolóxica no concello de Vigo.
A horta ecolóxica como recurso didáctico nas escolas viguesas.
Novas realidades no medio rural: experiencias comunitarias agroecolóxicas.
Sesión 5
Raínha Lupa de Quilmas; como un movemento social póde-se proxectar nunha alternativa contra a destrución do territorio.
A chamada da Terra.
Capital social e estrutura de oportunidades na análise do proceso social xerado pola cooperativa Monte Cabalar.
Agromando a agricultura ecolóxica.
Perspectivas e políticas para o medio rural galego do século XXI; o papel da agricultura ecolóxica.
Conferencia Plenaria
Perspectivas e políticas para o medio rural galego do século XXI; o papel da agricultura ecolóxica. Quenda de preguntas.
O pastoreo mellora o perfil de ácidos graxos do leite e fai as explotacións máis sostibles e competitivas.
Sesión 7
Estatus mineral en gando vacún de carne en sistemas de produción ecolóxica en Galiza. Comparación con sistemas convencionais e intensivos.
Situación e evolución da gandaría ecolóxica en España e Galicia.
Potencial de nabizas e grelos na agricultura ecolóxica: uso das variedades locais.
Sesión 8
O papel do sistema informal de sementes na manutenção da biodiversidade agrícola local no município de Guaraciaba
Outra ciencia agraria para a proposta agroecolóxica: leccións da historia.
Outra ciencia agraria para a proposta agroecolóxica: leccións da historia. Quenda de preguntas
Xestión e aproveitamento dos recursos pastábeis extensivos no monte galego.
Xestión e aproveitamento dos recursos pastábeis extensivos no monte galego. Quenda de preguntas
Presentación
Sesión 10
Experiencias de venda directa de produtos alimenticios na provincia de Pontevedra.
Canles curtas de comercialización.
Menú-Viu: O primeiro paso cara á transición alimentaria do Campus Nord de la Universidad Politécnica de Cataluña.
OVICA: 15 anos na defensa do sector ovino e cabrún galego
Sesión 11
A sostenibilidade ambiental na reserva da Biosfera Area de Allariz a través de proxectos no sector agrogandeiro.
Experiencias agroecolóxicas nos montes de Negueira de Muñiz.
Recuperación de variedades tradicionais para agricultura ecolóxica.
Cultivando o desastre: o fracaso do sistema agro-alimentario transnacional e os transxénicos como falsa solución á crise climática, enerxética e alimentaria.
Mesa Redonda
Alternativas á sanidade animal: experiencias en gandaría ecolóxica
O Caprino ecolóxico en Andalucía
Unha experiencia practica de caprino ecolóxico na Serra de Cádiz
As paisaxes culturais galegas. Perspectivas actuais de conservación e xestión.
Sesión 13
As paisaxes culturais galegas. Perspectivas actuais de conservación e xestión. Quenda de preguntas
Usos sociais e medioambientais dos montes veciñais : defensa da terra e xeración de emprego.
Acción social colectiva para a transformación do mundo rural. O caso da Mancomunidade de Comunidades de Montes Veciñais en Man Común de Ponte Caldelas (Pontevedra).
O millo tradicional e os produtos derivados. Procesado, elaboración e conservación.
Sesión 14
Rexurdir do Millo Corvo. Testemuña dunha tradición.
Estudo sobre o pan de Lugo.
A soiacizacion da agricultura arxentina e a soberanía alimentaria. Leccións para aprendermos.
Conferencia de Clausura
A soiacizacion da agricultura arxentina e a soberanía alimentaria. Leccións para aprendermos. Quenda de preguntas
Palabras del organizador