Eixo hipotalámico-hipofisario adrenal
Master de Nutrición 2009/2010
O hipotálamo
Glucólisis e catabolismo das hexosas
Ciclo do ácido cítrico
Eixo hipotalámo-hipófiso-gonadal
Fosfo-calcio-magnesio
Ritmos biolóxicos e melatonina
Melatonina
Hipófisis
Sistema nervioso central e control metabolico
Sistema neuroendocrino e conduta
Oxidación dos ácidos grasos
Oxidación dos aminoácidos e produción de urea
Fosforilación oxidativa
Biosíntesis de glúcidos
Biosíntesis de lípidos
Integración do metabolismo
Fisioloxía e patoloxía tiroidea
Educación diabetolóxica
Novos tratamentos na diabetes Mellitus
Modelos animais de patoloxía endocrina e metabolismo
Modelos para o estudo da obesidade
Neuropéptidos hipotalámicos anorexixénicos
Alteracións na función da glándula tiroides
Envellecemento e sistema endocrino
Fisiopatología e manexo clínico da obesidade
Diabetes Mellitus
Deseño dun programa de actividade fisica para o paciente obeso
Urxencias en tiroidoloxía
Pancreas endocrino. Illote de Langerhans
Eixo somatotropo (Hormona de crecemento)
Diabetes Mellitus II
Patoloxía do metabolismo fosfo-calcio
Diabetes Mellitus III
A glándula adrenal
A inxesta de iodo en España
Niveis de vitamina D na poboación española
Avaliación da masa hipofisaria
Funcións de GLP-1
Sistema endocrino
Eixo Lactotropo (A prolactina)
Catecolaminas e sistema simpático-adrenal
Enfermidades das glándulas suprarrenales
Regulación hormonal
Estrés oxidativo como marcador de risco cardiovascular en pacientes con síndrome de Cushing
Dietoterapia en diabetes
Dietotecnia. Elementos da dieta e a súa ponderación. Valoración calórico-nutricional dos alimentos
Dietotecnia. Axuste da dieta aos requirimentos individuais
Dietotecnia. Elaboración de dietas. Planificación da dieta
Transformación da dieta en menú
Casos prácticos
Conceptos básicos en inmunonutrición
Dietotecnia: ferramentas informáticas
Enquisa nutricional
O sistema dixestivo
Sistemas sensoriais
Obesidade
Transtornos da conduta alimentaria
Tratamento dos TCA
Dietoterapia en diabetes II
Nutrición na enfermidade celíaca
Secreciones dixestivas
Dietoterapia: Dietas en patoloxías con alteracións no procesamiento dos hidratos de carbono
O páncreas
Dietoterapia na insuficiencia renal aguda e crónica. Síndrome nefrótico. Dietoterapia na hepatopatía crónica e transplante hepático.
Fórmulas e cálculos de dietas enterales e parenterales
Nutrición artificial domiciliaria
Complicacións nutrición enteral e nutrición parenteral: manexo e prevención
Metabolismo hidrosalino. Dieta controlada en sodio. Dieta controlada en potasio. Dieta en hipertensión arterial. Metabolismo fosfocálcico. Osteoporose. Dieta controlada en calcio. Nefrolitiasis
Dietas con modificación de textura artificiais
Anemia e hemocromatosis. Dieta controlada en ferro. Enfermidade de Wilson. Dieta controlada en cobre.
Diarrea e estreñimiento. Dieta pobre en fibra vs dieta rica en fibra
Soporte nutricional no paciente hematológico
Erros congénitos do metabolismo dos aminoácidos
Soporte nutricional na enfermidade inflamatoria intestinal. Soporte nutricional en pacientes con fístulas do tubo dixestivo. Intestino curto
Probióticos e prebióticos: mito ou evidencia clínica?
Táboas de composición de alimentos: unha aproximación práctica
Soporte nutricional en pacientes con cirurxía de estómago ou esófago. Soporte nutricional en pacientes con cirurxía de colon
A dieta. Dieta equilibrada. A pirámide nutricional tipo
"Hiperlipemia e risco cardiovascular." Decálogo das dislipemias
Metabolismo das purinas
Soporte nutricional no paciente oncolóxico. Síndrome caquexia-anorexia
Interacción fármaco-alimento
Restauración para colectividades
Sistemas sensoriais II
Tratamento nutricional na pancreatitis
Nutrición enteral: indicacións e vías de acceso
Soporte nutricional no paciente con patoloxía pulmonar
Nutrición no ancián
Soporte nutricional no paciente crítico
Hiperlipemia e risco cardiovascular II
Sistemas sensoriais III
Nutrición e VIH
Planificación do código de dietas hospitalarias
Utilidade da composición corporal en endocrinoloxía
Módulo de nutrición e deporte