Presentación
Contexto socioeconómico en Galicia e marco institucional.Presentación do Plan de Emprego Local de Bueu
O cooperativismo como boa fórmula de autoemprego local
Finanzas éticas: a experiencia de Fiare
Coop57: Financiar o emprendemento da economía social
A agricultura ecolóxica como oportunidade de desenvolvemento
O proxecto rural de A Hortiña da Ponte, explotación agroecolóxica, en Forcarei (Terra de Montes)
Biochousa, unha experiencia de cultivo hortícola ecolóxico de calidade
Biochousa, una experiencia de cultivo hortícola ecológico de calidad
Vivir o territorio, vivir do territorio e facelo rentable. O percorrido de Horta Agrelo
Monte Cabalar: Cooperativismo para a xestión do territorio e dos recursos
O uso multifuncional do monte como dinamizador local en Vincios
Biomasa forestal, unha oportunidade para a dinamización
O cultivo e aproveitamento dos cogomelos para a súa comercialización e introdución na cociña como atractivo turístico no interior de Galicia
Biocoop: Innovación rural empregando razas de vacún autóctono
Abella Lupa SAT, abellas traballando pola biodiversidade e o patrimonio rural
Turismo, ocio e cooperativismo no Val Miñor
As cooperativas de consumo e o seu papel no fomento de novos proxectos agroecolóxicos. O caso de Árbore en Vigo
Patrimonio e medio ambiente: desenvolvemento local en Bueu
Cervexa artesá Menduiña. Tradición e innovación
Indicación Xeográfica Protexida para o Viño do Morrazo e outros
Rexurdir do Millo Corvo: Testemuña dunha tradición
Milhulloa S.Coop.Galega: Aproveitando as plantas mediciñais e as hortalizas de xeito ecolóxico
As algas como recurso de desenvolvemento local
A Marca: Imaxe e Proteción
A posta en valor dos recursos mariños de Bueu
Conservas e afumados: Unha oportunidade para a dinamización local
Afumado de polbo de Bueu: Unha alternativa para xerar maior valor engadido