Avanzado na dinamización local con recursos propios

Cursos de Extensión Universitaria da Universidade de Vigo

Presentación

Contexto socioeconómico en Galicia e marco institucional.Presentación do Plan de Emprego Local de Bueu

O cooperativismo como boa fórmula de autoemprego local

Finanzas éticas: a experiencia de Fiare

Coop57: Financiar o emprendemento da economía social

A agricultura ecolóxica como oportunidade de desenvolvemento

O proxecto rural de A Hortiña da Ponte, explotación agroecolóxica, en Forcarei (Terra de Montes)

Biochousa, unha experiencia de cultivo hortícola ecolóxico de calidade

Biochousa, una experiencia de cultivo hortícola ecológico de calidad

Vivir o territorio, vivir do territorio e facelo rentable. O percorrido de Horta Agrelo

Monte Cabalar: Cooperativismo para a xestión do territorio e dos recursos

O uso multifuncional do monte como dinamizador local en Vincios

Biomasa forestal, unha oportunidade para a dinamización

O cultivo e aproveitamento dos cogomelos para a súa comercialización e introdución na cociña como atractivo turístico no interior de Galicia

Biocoop: Innovación rural empregando razas de vacún autóctono

Abella Lupa SAT, abellas traballando pola biodiversidade e o patrimonio rural

Turismo, ocio e cooperativismo no Val Miñor

As cooperativas de consumo e o seu papel no fomento de novos proxectos agroecolóxicos. O caso de Árbore en Vigo

Patrimonio e medio ambiente: desenvolvemento local en Bueu

Cervexa artesá Menduiña. Tradición e innovación

Indicación Xeográfica Protexida para o Viño do Morrazo e outros

Rexurdir do Millo Corvo: Testemuña dunha tradición

Milhulloa S.Coop.Galega: Aproveitando as plantas mediciñais e as hortalizas de xeito ecolóxico

As algas como recurso de desenvolvemento local

A Marca: Imaxe e Proteción

A posta en valor dos recursos mariños de Bueu

Conservas e afumados: Unha oportunidade para a dinamización local

Afumado de polbo de Bueu: Unha alternativa para xerar maior valor engadido